Saturday, 22 September 2012

SETTLE SUDAH,,

okey..alhamdullilah akhirnya settle sudah quiz dan test..walaupun aku jwb ikot suke je tp lega la jugak da settle n now focus pada final..final kena buat elok-elok nak backup balik quiz n test yang aku jawab entah papetu..susah kot..tu la sape suruh tak bace buku...PADANMUKEAKU..last week aku rase minggu yang sgt mencabar dan perlukan ketahanan mental yg sgt kuat..cewah over sudah..yela..last week aku kene jawab QUIZ155 & COMMON TEST167 & TESTCSC134 & QUIZ ONLINE CSC134 & COMPREHENSIVE TEST 200 & HBU131 @ KOKO LA TU..then aku kena SUBMIT VIDEO MANDARIN dan di kesempatan ni aku nak thanks kat SITI HAJAR OHMAN BASAL sebab edit video ni..jasamu dikenang..thanks KAWAN..submit ASSIGNMENT 155 n submit assignment CSC134..banyak gile aku rase dan minggu tu aku stress betol...kalau aku stress 2 perkara wajib yang akan aku bt ialah MAKAN BEBANYAK n MENANGIS..haha...sengal je..

LEGA GILEEEE BEBB

Friday, 14 September 2012

SUKA SUKI


  • Biar putih tulang jangan kuning gigi..
  • Tiada rotan, pelempang berguna juga..
  •  Hendak seribu daya, tak hendak tak apa..
  • Sepandai-pandai tupai melompat akhirnya tak masuk sukan olimpik jugak.. 
  • Alang-alang mandi biar guna sabun
  • Cubit paha kanan, paha kiri tak rasa apa-apa pun
  •  Diam-diam ubi berisi, diam-diam orang bisu
  • Patah tumbuh, hilang report polis.
  • Air dicincang takkan putus tapi kalau daging dicincang tandanya ada kenduri
  • Biar korek hidung jangan korek tabung.
  • Bersatu kita teguh, bercerai kita kahwin lain.
  • Sebab mulut santan binasa, sebab mulut jugak nasi pun habis.. 
  • Biar lambat asalkan tak cepat
  • Berat mata memandang berat lagi seguni beras


KETAWA KURANGKAN RISIKO SAKIT JANTUNG..

Thursday, 13 September 2012

SPEECH IS GREAT BUT SILENCE IS GREATER

To silence another, first be silent yourself..itu la yang selalu kakak aku advice bila aku story problem aku kat dia...SILENCE....SILENCE....and remain SILENCE...why? sebab kalau kita lawan balik ape yang DORANG-DORANG tu cakap kita jugak yang akan SAKIT HATI balik...kan kan kan? sometimes bile fikir twice betol jugak...so better SILENCE..cuba FIKIR balik bila kita MARAH MARAH kita KUTUK KUTUK kita SAKIT SAKITKAN hati orang lain tapi orang tu just keep quite or also known as buat BODO je kite jugak yang akan sakit hati..tp kalau nak KUTUK aku pun jangan keterlaluan...agak-agak la jugak..sebab aku MANUSIA biasa yang ada tahap KESABARAN jugak...selagi aku boleh bertahan dengan mulut PUAKA kau tu aku akan bertahan tapi jangan sampai satu hari nanti bile MULUT PUAKA aku pulak yang keluarrr.


Silence is the source of great strength…
silence is a golden

Saturday, 8 September 2012

SAY NO TO STRESS

  • DON'T PROCRASTINATE
  • BE PREPARED
  • GET ENOUGH SLEEP
  • STAY HEALTH
  • TALK TO YOUR INSTRUCTORS
  • EXERCISE REGULARLY
  • TAKE A MOMENT OF SILENCE
  • TALK WITH FRIENDS TO ELIMINATE STRESS
  • CREATE A SCHEDULE FOR STUDYING
  • ORGANIZE A STUDY GROUP TO REDUCE STUDY TIME