Thursday, 30 August 2012

31 AUGUST


selamat menyambut hari KEMERDEKAAN yang ke 55 tahun..semoga negara MALAYSIA akan terus aman damai..AMINN..and HAPPY BIRTHDAY to my beloved sister SAIDATUL AIN RAZMAN yang ke 21..ACHIK sayang kamu sangat-sangat sangat sangat..semoge dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki.. :D

HEPY BEFDAY KAK AIN GEMOKK
MERDEKA MERDEKA MERDEKA

Friday, 24 August 2012

MY NAME IS KHAN


cerita ni BESTkot..MENANGIS kau dibuatnye..haha..EMOTIONAL la plak..tp SHAH RUKH KHAN pandai gile berlakon..best..best..menangis yang tak boleh belah tu..cerita yang sangat MENARIK and aku nak bagi 10 out of 10 to this story..
10 STAR for MY NAME IS KHAN!!!

lastly, MY NAME IS KHAN AND I AM NOT A TERRORIST..

My Name is Khan

pandai gile SRK bawak watak syndrome dalam cerita ni..
cantikkkkk..

Thursday, 23 August 2012

USTAZ AZHAR IDRUS :D







FRIENDSHIP IS A SINGLE SOUL DWELLING IN TWO BODIES

When we first talked to each other
I knew we would always be friends.
Our friendship has kept on growing
And I'll be here for you to the end.

You listen when I have a problem
And help dry the tears from my face.
You take away my sorrow
And put happiness in its place.

We can't forget the fun we've had
Laughing 'til our faces turn blue.
Talking of things only we find funny
People think we're insane-If they only knew!

I guess this is my way of saying thanks
For catching me when I fall.
Thanks once again for being such a good friend
And being here with me through it all.  

 

thanx IZZATULSYAFINAZ for being my bestfriends..

dia cantik
dia baik
dia gile-gile
dia happening
dia sweet

Wednesday, 22 August 2012

HARINI MOOD AKU NAK BERCERITA PASAL FAMILY AKU LAA..HAHA..

before aku introduce family aku one by one jom hayati kata-kata indah yang aku ciplak ini dulu..

  • keluarga adalah salah satu karya TERBESAR alam maya
  • BAHAGIAKANLAH keluarga kita sebelum membahagiakan orang lain
  • keluarga adalah tempat TERINDAH untuk tinggal dan menghabiskan waktu bersama
MY BELOVED PARENTS..


first of all let me introduce my parents..RAZMAN n JALINA..atas ni pic parents aku yg sgt sporting dan memahami..diaorang la semangat aku..selalu bagi aku SUPPORT, ADVICE, DUIT, dan macam-macam lagi..kalau takde dorang ni so takdela aku kat dunia ni..so i would like to thanks to my parents because jage aku ELOK ELOK ELOK ELOK..THANK U SO MUCH..n i dont think that i am able to balas jasa dorang kat aku selama ni..terlalu banyak..INFINITI..but aku simpan NIAT kat dalam hati ni aku nak balas JASA dorang dengan cara membawa kejayaan because aku tau setiap parents pasti ingin melihat anak-anak mereka SUCCESS..aku akan WORKHARD untunk balas JASA dorang..insyaAllah..

ABANG EPOI



nama abang aku ni SAIFUL ADLLY..umur dia 23 tahun tp badan dia kecik je..same la jugak macam aku kan..haha..KETURUNAN..dulu dia study kat UTM JOHOR but now da kerja as engineer kat SHAH ALAM..alhamdulillah..okey la dia da kerja sebab ape yang aku mintak akan dapat selalunya MAKANAN la kan..thanx abang epoi..kerja elok elok..gaji share share la..kite kan ADIK BERADIK..haha..oh LUPA nak bagi tau which one ABANG aku but aku rase korang da boleh agak da la kan mane satu abang kesayangan aku ni kan..dia yang pakai baju belang BLUE BLACK n PUTIH tu..

MY CLUMSY SISTAR


name dia SAIDATUL AIN..umur dia 21 tahun..oh..nak cerita sikit dia lahir 31 OGOS tau..anak MERDEKA la ni..dia ni OVER sikit..kelam kabut..entah pape entah..tp dia ni tak KEDEKOT kalau ngan adik beradik..kalau aku n adik aku mintak BARAMG dari dia mesti dia bagi..CAYALAH..tp aku selalu KEDEKOT ngan dia sebab dia ni tak boleh pegang jaga simpan barang sangat..kalau bagi dia pegang barang mesti ROSAK punye..so in a nut shell, jangan la bagi dia pinjam barang..kalau barang tu da nyawa-nyawa ikan baru la bole bagi tu pon kene la pikir 2 3 kali dulu..hahaha..

MY YOUNGER SISTAR


okey..ni ADIK aku..name dia SAIDATUL SYUHADA..umur dia 16 tahun..dia ni jela pon yang TINGGI sikit dalam family aku..lagi tinggi dari aku..haha..nampak sangat aku KETOT kan..dia ni serius sikit..ape bende yang nak diseriuskan sangat entah la..ADOYAII..adik adik..aku takde idea sangat nak story pasal adik aku sebab nanti dia MARAH..so sikit-sikit da la..

i feel very lucky because i was born in this happy family..

DAH BALIK RUMAH

okey..aku dah balik rumah setelah ENAM hari berada di kampung..RAYA tahun ni aku still dapat BANYAK duit raya dari AUNT UNCLE COUSIN..ALHAMDULILLAH..rezeki..as long as aku tak KERJA lagi aku akan dapat duit raya..banyak jugak la sebab campur sekali dengan BEFDAY aku..kalau kat KAMPUNG aku belah mama BEFDAY kite orang akan sambut ikut BULAN..saje je la nak mengeratkan SILATURAHIM..walaupun dah LEPAS befday aku tapi tetap dapat HADIAH jugak..haha..seronok..seronok..dapat makan KEK jugak..haha..okey bye..


duit raya nak maasuk bank senang nak bayar duit PTPTN nnt..haha


lebih kurang la kek yang aku makan aritu time befday aku..

Sunday, 19 August 2012

RUTIN AKU WAKTU HARI RAYA...CONFIRM PUNYE LAA





  • BANGUN
  • mandi
  • solat SUBUH
  • tidur balik
  • bangun, cuci muka, makan, ambik air sembahyang
  • sembahyang RAYA
  • ziarah KUBUR
  • balik RUMAH
  • tangkap GAMBAR
  • dapat DUIT raya
  • MAKAN lagi sekali
  • TIDUR
  • bangun, sembahyang ZOHOR
  • TIDUR balik
  • bangun, sembahyang ASAR
  • SEMBANG2
  • MANDI
  • sembahyang MAGHRIB
  • MAKAN
  • sembahyang ISYAK
  • tengok TV
  • ngantuk terus TIDUR


itulah rutin aku bile hari raye..BOSAN kan? haha.. 

Friday, 17 August 2012

MOOD:BALIK KAMPUNG



dah ade kat KAMPUNG..JAUH kot kampung aku dari RUMAH aku..haha..10 MINIT je dah SAMPAI..jauh x?? jauh GILE kan? wakaka..kampung aku belah AYAH kat SLIM RIVER jgak..DEKAT je dengan rumah aku..kampung belah MAMA pula dekat KAMPUNG GAJAH..due-due dalam PERAK je..tahun nie aku RAYA pertama dekat kampung belah AYAH..raya KEDUA baru balik KAMPUNG GAJAH..BEST..BEST..BEST..nak KUMPUL duit raya banyak2..

ps: kpd DRIVER2 yang dikasihi..make sure drive CAREFULLY..ingt org TERSAYANG ok..nyawa ade SATU je..


Thursday, 16 August 2012

CUTE KID..


CUTE tak budak nie? cute kan?? haha..nie gambar sape entah..tp FAMILY aku cakap SAIZ budak nie same macam aku dulu time aku KECIK..wakaka..MAK AIT...GEMOK gile ye..makan ape entah la..haha..tp COMEL..mesti tak larat nak DUKUNG nie..

JUST WANT TO SHARE THIS BEST QUOTES


#COPYPASTEJENIE#


When we WAKE UP in the morning, we have TWO simple choice.
Go back SLEEPS and DREAMS, or WAKE UP and CHASE those dreams.
CHOICE is yours…

Don’t make PROMISE when you are in JOY.
Don’t  REPLY when you are SAD.
Don’t take DECISION when you are ANGRY.
THINK twice, ACT Twice…

BERLARILAH jika kamu bisa, BERJALANLAH bila diperlukan, MERANGKAKLAH bila itu harus, tapi jangan pernah MENYERAH

Aku tidak tahu bila aku akan BERJAYA tapi aku yakin aku akan BERJAYA

Semua ORANG ada NOSTALGIA yang MENGOTOR dan MENCANTIKKAN kanvas HIDUP mereka

Aku pernah JATUH dan MENANGIS. Tapi aku tak pernah GAGAL untuk BANGUN untuk mengelap AIR MATAKU. Langkah harus DITERUSKAN walau aku akan JATUH dan MENANGIS sekali lagi.




HOOREY!! HOME SWEET HOME..

OKEY..finally, SAMPAI rumah jgak..semalam PARENTS jemput pukul 4.30 RABU tp sampai rumah pukul 2.00 PAGI..jauh kan RUMAH aku?? haha..takdela..semalam LAMBAT sampai sebab aku pergi SHOPPING dulu..ade lagi barang yang tak sempat BELI hari tu..BEST gile shopping semalam..tapi aku nak SHARE sikit RAHSIA aku..setiap kali pergi SHOPPING mesti aku akan MERAJUK..tu perkara WAJIB yang akan aku buat setiap kali pergi SHOPPING..haha..bile pikir-pikir balik SENGAL jugak aku  ni kan..ADOYAI..RAYA?? nnt la aku WISH raya ye?? bile da nak dekat RAYA nnt baru aku wish tau..okey la bye guys..

Monday, 13 August 2012

PUASA DAN RAYA BY SENARIO..

Hari Raya Semua Bagai Nak GILA
Bila Puasa Buat-buatlah LUPA
Berpakaian Semua Harus SEPADAN
Tapi Puasa TAK CUKUP Sebulan

BerPuasa RUKUN ISLAM Ketiga
WAJIB Kita Untuk Menunaikannya
Tidak Kira Usia TUA dan MUDA
MISKIN dan KAYA Semua Serupa

Anak-anak
GEMBIRA Bila Syawal Menjelma
Lebih Hebat IBU dan BAPANYA
BERHABIS Tak Berkira Asal Nampak BERGAYA
Walau HUTANGNYA Panjang Berjela

Habis Raya Semua Mula BEKERJA
Poket KOSONG Baru Ingat Nak Puasa
KAWAN Semua Buat Tak Tahu Saja
Nak PINJAM Duit Teringat HUTANG Lama

ini Kisah Jadi TAULADAN
Biar Kita Buat SEMPADAN
Banyak-banyakkan AMALAN
Duit Habis Dalam SIMPANAN
Cakap Banyak Nanti ku TANGAN
Tak Baik
KESIAN

Kita Harus Kuatkan IMAN
Hidup ini Banyak DUGAAN
Memang Tidak DINAFIKAN
Dari itu Kita ELAKKAN
Di Bulan RAMADHAN Memang TAK TAHAN
Jangan Ikut Perangai
SYAITAN

Saturday, 11 August 2012

RUMAH OH RUMAH..

nampak tak excitednye aku nak balik RUMAH?? TAK SABAR gile nak balik rumah nak sambut RAYA..balik rumah ari rabu AYAH ambik..nasib baik la ayah nak ambik..CEWAH..mmg sbelom ni kalau balik umah tak penah nak naik BAS pon..WAKAKA..MALAS la..PENAT..cepat la RABU..cpt la RABU..RUMAH wait for me!! RAYA..MERCUN..DUIT RAYA.. 

Friday, 10 August 2012

BERBUKA PUASA DI LUAR BERSAMA SITI ZURAIDAH AKA KAK IDA YANG OVER

hye peeps..
hari ini kali keduanya aku berbuka puasa di luar..tp kali ni bersama KAK IDA je..HAJAR n JAA tak dpt join..dorang ade hal..mkn kat satu RESTORAN ni..kite org dtg pkol 7..then order la makanan TOMYAM, TELUR BUNGKUS, NASI PUTIH, KAILAN IKAN MASIN, AIR LAICI N AIR KOSONG  = RM25.40..OKEY la price dy..not bad..tp SERVICE dy very bad..wakaka..kite dpt makanan pkol 8.30..bapak lambat aku n kak ida BERBUKA..da la lapar so mmg banyak WORD yg x spatotnya keluar da terkeluar dari mulut yang COMEL ni..haha..kurang PAHALA puasa..berbuka time azan ISYAK..ntah pape ntah..sabo jela..nak beli KFC bawak balik bungkus pun tak jadi..MOOD da spoilt..terus BALIK..so skrg nie da KEBULURRR..padan muke aku n kak ida...wakaka..

MUKE KAK IDA TD MACAM NI LA..HAHA

Wednesday, 8 August 2012

CSC LA PULAKKK !!!





esok aku test CSC134..study TAK KHATAM lagi..ADOYAII..apela aku nak MEREPEK esok kan..tp takpe kot malam ni ade mase lagi nak study INSYAALLAH..CHAPTER 1 hingga la CHAPTER 4..hope sempat la khatamkan malam nie..amin..DOAKAN tau..berharap SANGAT SANGAT SANGAT soalan esok SENANG..AMINNN..

bye peeps..

CONGRATES TO SAIDATUL HIDAYAH RAZMAN

Assalamualaikum n salam sejahtera peeps..

first skali nak wish CONGRATES
 kat diri sendiri sebab BERJAYA create blog 

sndiri..wakaka..walaupun agak KETINGGALAN kan tp nak bt cmne before ni TAK MINAT sgt..tp semenjak da jd ASSIGNMENT ni wajib la bt..at least aku ade blaja bende baru..cewah..nnt aku update lg blog BARU aku ni..last sekali nak ckp AKU BUDAK BARU BELAJAR kalau salah tu normal la kan plg penting JANGAN GELAK tau..AJAR takpe..

bye peeps..