Friday, 30 November 2012

RUMAH KATA PERGI UITM KATA MARI..

rumah kata pergi uitm kata mari..adoyaiii..alamak..cuti panjang sudah habis la kak long..adoiiii..nak cuti lagi boleh tak?? ni la salah sorang yang da bagi betis nak paha..eh betol ke peribahasa tu?? betol la kot kan..esok dah balik uitm..mmg la tak jauh tp adela dalam 2 hours perjalanan..mesti aku rindu rumah nanti..especially my beloved sista..yela..dia je yang ade kat rumah ngan aku..rindunyeeeee la nnt..mesti nangis..cengeng la kau ni saidatulhidayah..takpela every two weeks aku balik rumah jugak nanti..sem baru azam baru..really hope aku dpt lect yang baik n sporting..dan jugak berharap sgt yang subjek part 4 ni aku bole follow..amin..semoga aku akan kekalkan prestasi aku..insyaALLAH.. :P

Tuesday, 27 November 2012

ROOMMATE..



assalamualaikum.. :D
hye u ols ..
harini aku hepy sangat-sangat..
sebab ape??
sebab finally aku n kak ida (SITIZURAIDAH BINTI ARIFFIN) dpt jd roomate..
wah..best gile la..before ni mmg la kite org roommate tp roommate secara harammm..
kenape haram??
hihi..sebabnya mase aku part 2 aritu aku merempat bilik kak ida..jd pendatang asinggg la..
then mase part 3 kak ida plak jd pendatang asing kat bilik aku..
but now no more pendatang asing..coz kami roomate yang halallll..walaweh..
ALHAMDULILLAH..at last..
penantian aku n kak ida untuk menjadi roomate dan classmate yang sengal tercapaiii..
hopefully after this our relationship akan menjadi lebih erat..
dan takde gado-gado..yela kan everyday menatap muke org yang same..takot bosan jela nnt..
kalau ade yang tak puas hati kite bincang elok-elok oke...
I<3U KAK IDA...mmuaahhmuahhh..


Friday, 23 November 2012

SAKIT UNTUK CANTIK

    




wah wah wah,,title nak gempak je kan..tu la tajuk primadona astro prima harini..okey la aku nak komen sikit..bukan comment but just give my own opinion..aku rase manusia ni semua cantik..sebab ALLAH telah menciptakan kita sebaik-baik rupa..lagipun makna cantik ni kan luas..ade yang assume cantik ni tak semestinya dari wajah saje..behavior dah baik pun kire cantik jugak..buatpe muke cantik tapi perangai entah pape..cantik kan perangai dulu..cewah..semua manusia dah cantik..jangan risau la..tak payah la susah susah nak cucuk sane cucuk sini..makan pil sane makan pil sini..tak payah la..buang duit je lebih..in a nut shell tak payah la nak sakit untuk cantikk ye..chowww..


“THE LOVE OF FAMILY IS LIFE'S GREATEST BLESSING"



spent time with beloved family..gocchaaa..at PIZZA..ni adela sikit pic sebagai kenangan..bukan senang dapat kumpul satu family macam ni..masing-masing busy kan..wah wah wah..tapi pic makanan takdela..duty aku snap pic family je..makanan my sister's duty..so here we are..ENJOY..

FAMILY isn't just about sharing the same genetics but FAMILY is when you love someone to death and you would DO anything for them you TRUST them TAKE CARE of them and in return they do the same..


Photo
adik
Photo
kak ain
Photo
saya comel hihihihi
Photo
abang epoi
Photo
mama
Photo
ayah

Sunday, 11 November 2012

SYUKUR..

relax bukan main- kak ida text (daya esok result klua kan) - mule kelam bak gua kelam - text aja (result klua esok ke) - aja reply ye - bertambah kelam - teringat tak solat asar lagi terus solat doa bukan main panjang - malam x on9 pun takot punye pasal - tidur awal - tapi tak lena - 6.30 bangun solat subuh - teros cek email - dapat result - tak percaya sambil gosok gosok mate - dua kali tgk tetap same kirenye betol la kan - SEYUM SAMBIL MATE BERAIR TERHARU - TERIMA KASIH YA ALLAH.. :)

Monday, 29 October 2012

COMEL LA PLAK..












COMEL KAN?? SUKE TENGOK..

CIPLAK DARI BUKU YANG BERJUDUL JADILAH WANITA YANG PALING BAHAGIA..

NI LA BUKU DIA..

  • SEYUMAN itu tidak memberatkan malah banyak memberi manfaat..
  • SEYUMLAH, jika kita ingin orang lain tersenyum kepada kita..
  • HINDARI memaki hamun orang lain seperti kita menghindari wabak penyakit..
  • BELAJARLAH dari kegagalan..
  • belajar BERSABAR dari wanita yang bernama ASIYAH (isteri Firaun), SETIA dari KHADIJAH (isteri nabi SAW), JUJUR dari AISYAH ( isteri nabi SAW yang paling muda umurnya), dan TEGUH HATI dari FATIMAH (puteri nabi SAW)..
  • ALAT penghantar kebahagiaan yang cepat ke hati orang lain adalah senyuman tulus dari hati..
  • TANAMKAN dalam khayalanmu tentang kejayaan dan biarkan dia tertulis dalam hatimu..
  • ADA satu jalan menuju kejayaan iaitu berhenti mengejar sesuatu yang tidak mampu kita raih..
  • KEHIDUPAN ini lebih singkat dari apa yang kita bayangkan justeru itu janganlah kita membuat kehidupan ini lebih singkat lagi..
  • JANGAN kita tangisi apa yang dah berlaku dan jangan hamburkan air mata dengan sia-sia kerana cara apa pun kita tidak akan dapat mengembalikan apa yang sudah berlaku..  

Friday, 19 October 2012

TAMAT SUDAH SEM 3...ALHAMDULILLAH..

oke..alhamdulillah tamat suda sem 3 aku..sekarang ni cuti sem..nnt bulan 12 masuk la balik..tak lame mane pon cutinya..6 minggu JE..JE oke.haha..lepas ni takot result pulak..adoyai..n org pertama yang akan cek result MAMA aku..TAKOT...hopefully aku dapat result yang baik..AMINN..oke la..aku tak banyak sgt idea harini..lain kali jela aku update lagi..oke bye..

Saturday, 22 September 2012

SETTLE SUDAH,,

okey..alhamdullilah akhirnya settle sudah quiz dan test..walaupun aku jwb ikot suke je tp lega la jugak da settle n now focus pada final..final kena buat elok-elok nak backup balik quiz n test yang aku jawab entah papetu..susah kot..tu la sape suruh tak bace buku...PADANMUKEAKU..last week aku rase minggu yang sgt mencabar dan perlukan ketahanan mental yg sgt kuat..cewah over sudah..yela..last week aku kene jawab QUIZ155 & COMMON TEST167 & TESTCSC134 & QUIZ ONLINE CSC134 & COMPREHENSIVE TEST 200 & HBU131 @ KOKO LA TU..then aku kena SUBMIT VIDEO MANDARIN dan di kesempatan ni aku nak thanks kat SITI HAJAR OHMAN BASAL sebab edit video ni..jasamu dikenang..thanks KAWAN..submit ASSIGNMENT 155 n submit assignment CSC134..banyak gile aku rase dan minggu tu aku stress betol...kalau aku stress 2 perkara wajib yang akan aku bt ialah MAKAN BEBANYAK n MENANGIS..haha...sengal je..

LEGA GILEEEE BEBB

Friday, 14 September 2012

SUKA SUKI


  • Biar putih tulang jangan kuning gigi..
  • Tiada rotan, pelempang berguna juga..
  •  Hendak seribu daya, tak hendak tak apa..
  • Sepandai-pandai tupai melompat akhirnya tak masuk sukan olimpik jugak.. 
  • Alang-alang mandi biar guna sabun
  • Cubit paha kanan, paha kiri tak rasa apa-apa pun
  •  Diam-diam ubi berisi, diam-diam orang bisu
  • Patah tumbuh, hilang report polis.
  • Air dicincang takkan putus tapi kalau daging dicincang tandanya ada kenduri
  • Biar korek hidung jangan korek tabung.
  • Bersatu kita teguh, bercerai kita kahwin lain.
  • Sebab mulut santan binasa, sebab mulut jugak nasi pun habis.. 
  • Biar lambat asalkan tak cepat
  • Berat mata memandang berat lagi seguni beras


KETAWA KURANGKAN RISIKO SAKIT JANTUNG..

Thursday, 13 September 2012

SPEECH IS GREAT BUT SILENCE IS GREATER

To silence another, first be silent yourself..itu la yang selalu kakak aku advice bila aku story problem aku kat dia...SILENCE....SILENCE....and remain SILENCE...why? sebab kalau kita lawan balik ape yang DORANG-DORANG tu cakap kita jugak yang akan SAKIT HATI balik...kan kan kan? sometimes bile fikir twice betol jugak...so better SILENCE..cuba FIKIR balik bila kita MARAH MARAH kita KUTUK KUTUK kita SAKIT SAKITKAN hati orang lain tapi orang tu just keep quite or also known as buat BODO je kite jugak yang akan sakit hati..tp kalau nak KUTUK aku pun jangan keterlaluan...agak-agak la jugak..sebab aku MANUSIA biasa yang ada tahap KESABARAN jugak...selagi aku boleh bertahan dengan mulut PUAKA kau tu aku akan bertahan tapi jangan sampai satu hari nanti bile MULUT PUAKA aku pulak yang keluarrr.


Silence is the source of great strength…
silence is a golden

Saturday, 8 September 2012

SAY NO TO STRESS

  • DON'T PROCRASTINATE
  • BE PREPARED
  • GET ENOUGH SLEEP
  • STAY HEALTH
  • TALK TO YOUR INSTRUCTORS
  • EXERCISE REGULARLY
  • TAKE A MOMENT OF SILENCE
  • TALK WITH FRIENDS TO ELIMINATE STRESS
  • CREATE A SCHEDULE FOR STUDYING
  • ORGANIZE A STUDY GROUP TO REDUCE STUDY TIME


Thursday, 30 August 2012

31 AUGUST


selamat menyambut hari KEMERDEKAAN yang ke 55 tahun..semoga negara MALAYSIA akan terus aman damai..AMINN..and HAPPY BIRTHDAY to my beloved sister SAIDATUL AIN RAZMAN yang ke 21..ACHIK sayang kamu sangat-sangat sangat sangat..semoge dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki.. :D

HEPY BEFDAY KAK AIN GEMOKK
MERDEKA MERDEKA MERDEKA

Friday, 24 August 2012

MY NAME IS KHAN


cerita ni BESTkot..MENANGIS kau dibuatnye..haha..EMOTIONAL la plak..tp SHAH RUKH KHAN pandai gile berlakon..best..best..menangis yang tak boleh belah tu..cerita yang sangat MENARIK and aku nak bagi 10 out of 10 to this story..
10 STAR for MY NAME IS KHAN!!!

lastly, MY NAME IS KHAN AND I AM NOT A TERRORIST..

My Name is Khan

pandai gile SRK bawak watak syndrome dalam cerita ni..
cantikkkkk..

Thursday, 23 August 2012

USTAZ AZHAR IDRUS :D







FRIENDSHIP IS A SINGLE SOUL DWELLING IN TWO BODIES

When we first talked to each other
I knew we would always be friends.
Our friendship has kept on growing
And I'll be here for you to the end.

You listen when I have a problem
And help dry the tears from my face.
You take away my sorrow
And put happiness in its place.

We can't forget the fun we've had
Laughing 'til our faces turn blue.
Talking of things only we find funny
People think we're insane-If they only knew!

I guess this is my way of saying thanks
For catching me when I fall.
Thanks once again for being such a good friend
And being here with me through it all.  

 

thanx IZZATULSYAFINAZ for being my bestfriends..

dia cantik
dia baik
dia gile-gile
dia happening
dia sweet

Wednesday, 22 August 2012

HARINI MOOD AKU NAK BERCERITA PASAL FAMILY AKU LAA..HAHA..

before aku introduce family aku one by one jom hayati kata-kata indah yang aku ciplak ini dulu..

  • keluarga adalah salah satu karya TERBESAR alam maya
  • BAHAGIAKANLAH keluarga kita sebelum membahagiakan orang lain
  • keluarga adalah tempat TERINDAH untuk tinggal dan menghabiskan waktu bersama
MY BELOVED PARENTS..


first of all let me introduce my parents..RAZMAN n JALINA..atas ni pic parents aku yg sgt sporting dan memahami..diaorang la semangat aku..selalu bagi aku SUPPORT, ADVICE, DUIT, dan macam-macam lagi..kalau takde dorang ni so takdela aku kat dunia ni..so i would like to thanks to my parents because jage aku ELOK ELOK ELOK ELOK..THANK U SO MUCH..n i dont think that i am able to balas jasa dorang kat aku selama ni..terlalu banyak..INFINITI..but aku simpan NIAT kat dalam hati ni aku nak balas JASA dorang dengan cara membawa kejayaan because aku tau setiap parents pasti ingin melihat anak-anak mereka SUCCESS..aku akan WORKHARD untunk balas JASA dorang..insyaAllah..

ABANG EPOI



nama abang aku ni SAIFUL ADLLY..umur dia 23 tahun tp badan dia kecik je..same la jugak macam aku kan..haha..KETURUNAN..dulu dia study kat UTM JOHOR but now da kerja as engineer kat SHAH ALAM..alhamdulillah..okey la dia da kerja sebab ape yang aku mintak akan dapat selalunya MAKANAN la kan..thanx abang epoi..kerja elok elok..gaji share share la..kite kan ADIK BERADIK..haha..oh LUPA nak bagi tau which one ABANG aku but aku rase korang da boleh agak da la kan mane satu abang kesayangan aku ni kan..dia yang pakai baju belang BLUE BLACK n PUTIH tu..

MY CLUMSY SISTAR


name dia SAIDATUL AIN..umur dia 21 tahun..oh..nak cerita sikit dia lahir 31 OGOS tau..anak MERDEKA la ni..dia ni OVER sikit..kelam kabut..entah pape entah..tp dia ni tak KEDEKOT kalau ngan adik beradik..kalau aku n adik aku mintak BARAMG dari dia mesti dia bagi..CAYALAH..tp aku selalu KEDEKOT ngan dia sebab dia ni tak boleh pegang jaga simpan barang sangat..kalau bagi dia pegang barang mesti ROSAK punye..so in a nut shell, jangan la bagi dia pinjam barang..kalau barang tu da nyawa-nyawa ikan baru la bole bagi tu pon kene la pikir 2 3 kali dulu..hahaha..

MY YOUNGER SISTAR


okey..ni ADIK aku..name dia SAIDATUL SYUHADA..umur dia 16 tahun..dia ni jela pon yang TINGGI sikit dalam family aku..lagi tinggi dari aku..haha..nampak sangat aku KETOT kan..dia ni serius sikit..ape bende yang nak diseriuskan sangat entah la..ADOYAII..adik adik..aku takde idea sangat nak story pasal adik aku sebab nanti dia MARAH..so sikit-sikit da la..

i feel very lucky because i was born in this happy family..

DAH BALIK RUMAH

okey..aku dah balik rumah setelah ENAM hari berada di kampung..RAYA tahun ni aku still dapat BANYAK duit raya dari AUNT UNCLE COUSIN..ALHAMDULILLAH..rezeki..as long as aku tak KERJA lagi aku akan dapat duit raya..banyak jugak la sebab campur sekali dengan BEFDAY aku..kalau kat KAMPUNG aku belah mama BEFDAY kite orang akan sambut ikut BULAN..saje je la nak mengeratkan SILATURAHIM..walaupun dah LEPAS befday aku tapi tetap dapat HADIAH jugak..haha..seronok..seronok..dapat makan KEK jugak..haha..okey bye..


duit raya nak maasuk bank senang nak bayar duit PTPTN nnt..haha


lebih kurang la kek yang aku makan aritu time befday aku..

Sunday, 19 August 2012

RUTIN AKU WAKTU HARI RAYA...CONFIRM PUNYE LAA





  • BANGUN
  • mandi
  • solat SUBUH
  • tidur balik
  • bangun, cuci muka, makan, ambik air sembahyang
  • sembahyang RAYA
  • ziarah KUBUR
  • balik RUMAH
  • tangkap GAMBAR
  • dapat DUIT raya
  • MAKAN lagi sekali
  • TIDUR
  • bangun, sembahyang ZOHOR
  • TIDUR balik
  • bangun, sembahyang ASAR
  • SEMBANG2
  • MANDI
  • sembahyang MAGHRIB
  • MAKAN
  • sembahyang ISYAK
  • tengok TV
  • ngantuk terus TIDUR


itulah rutin aku bile hari raye..BOSAN kan? haha.. 

Friday, 17 August 2012

MOOD:BALIK KAMPUNG



dah ade kat KAMPUNG..JAUH kot kampung aku dari RUMAH aku..haha..10 MINIT je dah SAMPAI..jauh x?? jauh GILE kan? wakaka..kampung aku belah AYAH kat SLIM RIVER jgak..DEKAT je dengan rumah aku..kampung belah MAMA pula dekat KAMPUNG GAJAH..due-due dalam PERAK je..tahun nie aku RAYA pertama dekat kampung belah AYAH..raya KEDUA baru balik KAMPUNG GAJAH..BEST..BEST..BEST..nak KUMPUL duit raya banyak2..

ps: kpd DRIVER2 yang dikasihi..make sure drive CAREFULLY..ingt org TERSAYANG ok..nyawa ade SATU je..


Thursday, 16 August 2012

CUTE KID..


CUTE tak budak nie? cute kan?? haha..nie gambar sape entah..tp FAMILY aku cakap SAIZ budak nie same macam aku dulu time aku KECIK..wakaka..MAK AIT...GEMOK gile ye..makan ape entah la..haha..tp COMEL..mesti tak larat nak DUKUNG nie..

JUST WANT TO SHARE THIS BEST QUOTES


#COPYPASTEJENIE#


When we WAKE UP in the morning, we have TWO simple choice.
Go back SLEEPS and DREAMS, or WAKE UP and CHASE those dreams.
CHOICE is yours…

Don’t make PROMISE when you are in JOY.
Don’t  REPLY when you are SAD.
Don’t take DECISION when you are ANGRY.
THINK twice, ACT Twice…

BERLARILAH jika kamu bisa, BERJALANLAH bila diperlukan, MERANGKAKLAH bila itu harus, tapi jangan pernah MENYERAH

Aku tidak tahu bila aku akan BERJAYA tapi aku yakin aku akan BERJAYA

Semua ORANG ada NOSTALGIA yang MENGOTOR dan MENCANTIKKAN kanvas HIDUP mereka

Aku pernah JATUH dan MENANGIS. Tapi aku tak pernah GAGAL untuk BANGUN untuk mengelap AIR MATAKU. Langkah harus DITERUSKAN walau aku akan JATUH dan MENANGIS sekali lagi.




HOOREY!! HOME SWEET HOME..

OKEY..finally, SAMPAI rumah jgak..semalam PARENTS jemput pukul 4.30 RABU tp sampai rumah pukul 2.00 PAGI..jauh kan RUMAH aku?? haha..takdela..semalam LAMBAT sampai sebab aku pergi SHOPPING dulu..ade lagi barang yang tak sempat BELI hari tu..BEST gile shopping semalam..tapi aku nak SHARE sikit RAHSIA aku..setiap kali pergi SHOPPING mesti aku akan MERAJUK..tu perkara WAJIB yang akan aku buat setiap kali pergi SHOPPING..haha..bile pikir-pikir balik SENGAL jugak aku  ni kan..ADOYAI..RAYA?? nnt la aku WISH raya ye?? bile da nak dekat RAYA nnt baru aku wish tau..okey la bye guys..

Monday, 13 August 2012

PUASA DAN RAYA BY SENARIO..

Hari Raya Semua Bagai Nak GILA
Bila Puasa Buat-buatlah LUPA
Berpakaian Semua Harus SEPADAN
Tapi Puasa TAK CUKUP Sebulan

BerPuasa RUKUN ISLAM Ketiga
WAJIB Kita Untuk Menunaikannya
Tidak Kira Usia TUA dan MUDA
MISKIN dan KAYA Semua Serupa

Anak-anak
GEMBIRA Bila Syawal Menjelma
Lebih Hebat IBU dan BAPANYA
BERHABIS Tak Berkira Asal Nampak BERGAYA
Walau HUTANGNYA Panjang Berjela

Habis Raya Semua Mula BEKERJA
Poket KOSONG Baru Ingat Nak Puasa
KAWAN Semua Buat Tak Tahu Saja
Nak PINJAM Duit Teringat HUTANG Lama

ini Kisah Jadi TAULADAN
Biar Kita Buat SEMPADAN
Banyak-banyakkan AMALAN
Duit Habis Dalam SIMPANAN
Cakap Banyak Nanti ku TANGAN
Tak Baik
KESIAN

Kita Harus Kuatkan IMAN
Hidup ini Banyak DUGAAN
Memang Tidak DINAFIKAN
Dari itu Kita ELAKKAN
Di Bulan RAMADHAN Memang TAK TAHAN
Jangan Ikut Perangai
SYAITAN

Saturday, 11 August 2012

RUMAH OH RUMAH..

nampak tak excitednye aku nak balik RUMAH?? TAK SABAR gile nak balik rumah nak sambut RAYA..balik rumah ari rabu AYAH ambik..nasib baik la ayah nak ambik..CEWAH..mmg sbelom ni kalau balik umah tak penah nak naik BAS pon..WAKAKA..MALAS la..PENAT..cepat la RABU..cpt la RABU..RUMAH wait for me!! RAYA..MERCUN..DUIT RAYA.. 

Friday, 10 August 2012

BERBUKA PUASA DI LUAR BERSAMA SITI ZURAIDAH AKA KAK IDA YANG OVER

hye peeps..
hari ini kali keduanya aku berbuka puasa di luar..tp kali ni bersama KAK IDA je..HAJAR n JAA tak dpt join..dorang ade hal..mkn kat satu RESTORAN ni..kite org dtg pkol 7..then order la makanan TOMYAM, TELUR BUNGKUS, NASI PUTIH, KAILAN IKAN MASIN, AIR LAICI N AIR KOSONG  = RM25.40..OKEY la price dy..not bad..tp SERVICE dy very bad..wakaka..kite dpt makanan pkol 8.30..bapak lambat aku n kak ida BERBUKA..da la lapar so mmg banyak WORD yg x spatotnya keluar da terkeluar dari mulut yang COMEL ni..haha..kurang PAHALA puasa..berbuka time azan ISYAK..ntah pape ntah..sabo jela..nak beli KFC bawak balik bungkus pun tak jadi..MOOD da spoilt..terus BALIK..so skrg nie da KEBULURRR..padan muke aku n kak ida...wakaka..

MUKE KAK IDA TD MACAM NI LA..HAHA

Wednesday, 8 August 2012

CSC LA PULAKKK !!!





esok aku test CSC134..study TAK KHATAM lagi..ADOYAII..apela aku nak MEREPEK esok kan..tp takpe kot malam ni ade mase lagi nak study INSYAALLAH..CHAPTER 1 hingga la CHAPTER 4..hope sempat la khatamkan malam nie..amin..DOAKAN tau..berharap SANGAT SANGAT SANGAT soalan esok SENANG..AMINNN..

bye peeps..

CONGRATES TO SAIDATUL HIDAYAH RAZMAN

Assalamualaikum n salam sejahtera peeps..

first skali nak wish CONGRATES
 kat diri sendiri sebab BERJAYA create blog 

sndiri..wakaka..walaupun agak KETINGGALAN kan tp nak bt cmne before ni TAK MINAT sgt..tp semenjak da jd ASSIGNMENT ni wajib la bt..at least aku ade blaja bende baru..cewah..nnt aku update lg blog BARU aku ni..last sekali nak ckp AKU BUDAK BARU BELAJAR kalau salah tu normal la kan plg penting JANGAN GELAK tau..AJAR takpe..

bye peeps..